dimecres, 12 de gener del 2011

4. Segona aturada. La seva poesia

Hem de partir del fet que la poesia grega arcaica és una poesia oral, ja que està feta per ser recitada davant d'un auditori, no per a una lectura silenciosa i individual. Per aixó va estretament lligada a un ritme, a un acompanyament musical i, moltes vegades, a la dansa; en resum, a un conjunt d'arts que els grecs anomenaven μουσική (Μουσα).

L'obra poètica de Safo va ésser agrupada a l'època hel.lenística pels gramàtics d'Alexandria en nou llibres classificats segons la mètrica. De tota aquesta producció, només es conserva una petita part: prop de 200 fragments i dues odes gairebé completes.



Fins al segle XIX, l'únic que ens havia arribat era per tradició indirecta, o sigui, a través de cites que en fan altres autors.En les èpoques romana i cristiana els poetes grecs interessaven menys que els historiadors i altres autors de qui es podien extreure lliçons morals. A més a més en el cas de Safo possiblement va actuar una certa "censura".

A la Bibliotheca Augustana podeu trobar una biografia i els seus poemes en grec.Un dels dos que treballarem és el Μελῶν α' D.2.L.-P31(Snell) (Login)de Sublim.10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada