dilluns, 10 de gener del 2011

3. Primera aturada. Safo. Biografia

Safo de Lesbos va ser una poetessa que va néixer al 650 aC i va morir al 580 aC. Va viure Lesbos, una illa de Grècia propera a la costa de l’Àsia Menor.

Va ser descrita com femenina, delicada i molt espiritual, ja que estava identificada i tenia relació amb Afrodita, la dea del amor, la bellesa, la luxúria, etc.

Va crear una societat a l’illa (de la qual no se sap amb certesa si era simplement una escola o un θίασσος - associació de tipus religiós- on les joves es preparaven per al matrimoni, i després aprenien a recitar poesia, cantar, confeccionar collarets i corones de flors, sempre amb l’ajuda de la seva mestra Safo, que ensenyava importants lliçons d’Amor.

Es deia que la mestressa de l’amor s’enamorava de les seves alumnes, per això el nom de la seva illa va passar a ser un símbol d’amor entre dones.

La seva poesia , es caracteritza per la bellesa, la perfecció formal, la intensitat i l’emoció que transmet en cada vers. Predominen temes d’amor principalment, que causen a la poetessa un desig de transmetre el que sent, recordant moments, sempre amb una naturalitat exagerada i una senzillesa divina.
Per saber-ne més de la seva biografia podeu consultar aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada